Zasijali so nori diamanti

Foto: tmakworld.com

Na koncertu Brit Floydov

Lara Gril

Glasbena ekstaza, nadzemeljski občutki, hipnotični efekti. Do potankosti izpiljene pesmi so nas popeljale nazaj v 70. leta prejšnjega stoletja in nam tistim, ki smo se rodili prepozno, da bi izkusili izvirno glasbo mojstrov psihedeličnega rocka, poustvarile avtentično pinkfloydovsko izkušnjo.

Brit Floydi so Pink Floyd tribute band iz Velike Britanije, formiran leta 2011. Člani benda so se od takrat redno menjavali, v današnji postavitvi pa so Damian Darlington, kitarist, vokalist in ustanovitelj benda, ki je pred Brit Floydi igral v The Australian Pink Floyd Showu, klaviaturista Rob Stringer in Thomas Ashbrook, Ian Cattel na basu, Edo Scordo na kitari, Arran Ahmun na bobnih in kar pet backvokalistk, ki še podkrepijo mogočno harmonijo. Njihovo poslanstvo je poustvarjanje zvoka in vizualnih efektov, kot so jih na svojih koncertih uprizarjali Pink Floydi.

Njihov repertoar obsega prav vse albume Pink Floydov, vključno z najnovejšim, lanskoletnim albumom The Endless River. S preigravanjem uspešnic, kot so Shine on You Crazy Diamond, Wish You Were Here in Another Brick in the Wall, so vzbujali nostalgične občutke in nas popeljali na popotovanje skozi pet desetletij Pink Floydov, od nastanka skupine leta 1965 pa vse do izida njihovega prej omenjenega lanskoletnega studijskega albuma.

Koncert, ki se je devetega novembra odvijal v Hali Tivoli, je spet pritegnil veliko število obiskovalcev. Kot vsako leto do zdaj. Brit Floydi so v Sloveniji nastopili že večkrat, letos pa je koncert potekal v sklopu njihove svetovne turneje Space & Time, ki je sledila lanskoletni s strani kritikov hvaljeni turneji Discovery World Tour. Turneja obeležuje 50. obletnico skupine Pink Floyd, zato je še na novo dodelana s posebnimi svetlobnimi, laserskimi in zvočnimi efekti. Publika v Hali Tivoli je ob poslušanju glasbe padla v ‘Floydovsko črno luknjo’, kjer čas ne obstaja in kjer se ugodje prepleta s šokom. Vsak posameznik lahko potrdi, da svoje poslanstvo prvovrstne interpretacije Pink Floydov ‘Britovci’ jemljejo zelo resno in da to delajo z vsem spoštovanjem do njih, seveda z namenom, da svojo glasbo naredijo tako popolno, kot so jo lahko izvajali samo Pink Floydi.

Be the first to comment on "Zasijali so nori diamanti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*