Časa za branje zmanjkuje

Foto: Sanja Gornjec

Anketa

Tadeja Kreč

Brati pomeni početi podvige, je zapisal Tone Pavček. Lahko je izziv, dogodivščina in veselje, lahko pa dolgčas, obveznost in prisila. Naključne mimoidoče smo vprašali, kaj berejo in kako pogosto ter kakšen je njihov odnos do branja. Anketirani radi berejo, ko imajo dovolj časa, mlajšim časa, tudi za branje, zmanjkuje.

Franc Peternel – upokojenec, Domžale

Berem rad, saj se s tem izobražujem in si krajšam čas. Tako vsak dan preberem časopis Delo, enkrat na teden tudi Družino. Knjig ne berem prav pogosto, če pa že, potem najraje kakšno knjigo slovenskih pisateljev o novejši zgodovini Slovenije, včasih tudi kakšno zanimivo novo knjigo.

Doris Horvat – študentka, Apače pri Gornji Radgoni

Še kar rada berem. Vsak dan berem novice v nemščini na spletnem Spieglu in tudi novice na 24ur.com ali kakšnem drugem portalu, res redko tudi kakšen časopis. Drugače pa berem knjige za študij.

Uroš Zavrtanik – študent, Nova Gorica

Časa za branje imam zelo malo, se ga pa trudim najti čim več. V tem uživam, s knjigami si krajšam čas in popestrim življenje. Berem različno literaturo, razpon je velik, od poezije do filozofskih knjig. Največ časa porabim za študijsko literaturo.

Ajda in Tilen – zaposlena, Ljubljana

Zaradi otrok imam za branje malo časa, druga- če pa rada berem. Vsake toliko ujamem kaj na internetu, trudim se prebrati Nedeljski dnevnik, z otroki pa skupaj beremo pravljice. To je včasih edino, kar v dnevu preberem tudi sama.

Elvin Čorlič – brezposeln, Ljubljana

Branja ne maram. Že od konca šolanja knjige nisem prijel v roke. Preberem le športne novice, približno trikrat tedensko, odvisno od tega, ali so tekme dovolj zanimive.

Be the first to comment on "Časa za branje zmanjkuje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*